Kebabgryta med paprika och ris

79
22
Kebabgryta med paprika och ris

Två röda paprikor och kebabstrimlor, vad kan det bli tro? Jo en smakrik kebabgryta med paprika, smaksatt med hjälp av pastasås och crème fraiche. En perfekt rätt att slänga ihop när tiden är knapp. Serveras med fördel tillsammans med ris och krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Kebabgryta med paprika och ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller pasta
2 röda paprikor
2 förp kebabstrimlor (à ca 300 g)
1/2 msk olja
1 förp pastasås med vitlök (à 390 g)
1 dl vatten
1/2 tsk torkad oregano
salt
peppar
1/2 förp krispsallad eller isbergssallad
2 dl matyoghurt

För alla

Kontrollera noga innehållet i kebabben och pastasåsen.
Fri från gluten och ägg. 
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet har uppdaterats januari 2022.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna grytan med lite sambal oelek eller tabasco.

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Kim

2022-04-06

Någonting är helt knas med nya uppdaterade receptet....

Redaktionen ICAse

2022-04-07

Hej Kim! Tack för din kommentar. Vad var det som inte blev bra? Hälsningar Ulrika

Malin

2022-04-06

Såååå gott!

Sabina

2022-02-17

Detta var inte gott!!

Näringsvärde per portion

Energi 2400 KJ / 572 kCal
Fett 23 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 57 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden