Kebabgryta med paprika och ris

55
16
Kebabgryta med paprika och ris

Två röda paprikor och kebabstrimlor, vad kan det bli tro? Jo en smakrik kebabgryta med paprika, smaksatt med hjälp av pastasås och crème fraiche. En perfekt rätt att slänga ihop när tiden är knapp. Serveras med fördel tillsammans med ris och krispig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Kebabgryta med paprika och ris

Ingredienser

4 portioner
2
röda paprikor
2
förp kebabstrimlor (à ca 275 g)
1
förp pastasås med vitlök (à 390 g)
1/2 dl
crème fraiche med tomat & basilika
1/2
krispsallad eller isbergssallad

Att ha hemma

4
port ris eller pasta
1/2 msk
olja
2 dl
vatten
1/2 tsk
oregano

För alla

Fri från gluten och ägg. 
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna grytan med lite sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Sofia

2021-06-08

Gott! Mycket godare än vad jag trodde. Kryddade lite extra med salt, peppar, oregano. Barnen älskade det.

Emma

2021-06-08

Mums, enkelt och super gott.

Fredrik

2021-06-07

Vart besviken när ja hämta ut kassen idag.. VARFÖR byta ut kebaben till Gyros!! Är två helt olika smaker ju!!

Redaktionen ICAse

2021-06-08

Hej Fredrik! Ta gärna kontakt med vår Kundservice med synpunkter på matkassens innehåll. 😊 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2810 KJ / 672 kCal
Fett 34 g
Salt 5 g
Kolhydrater 62 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept