UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Kebabgryta med paprika och ris

Två röda paprikor och kebabstrimlor, vad kan det bli tro? Jo en smakrik kebabgryta med paprika, smaksatt med hjälp av pastasås och crème fraiche. En perfekt rätt att slänga ihop när tiden är knapp. Serveras med fördel tillsammans med ris och krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela och ta bort kärnorna i paprikorna. Skär den i bitar. Stek paprikan i oljan tillsammans med köttet i en stekpanna. Rör ner pastasås, crème fraiche och vatten i pannan. Krydda med oregano. Låt grytan bli varm. 
  3. Skär salladen i bitar. 
  4. Servera kebabgrytan med ris och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg. 
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna grytan med lite sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda paprikor
  • 2 förp kebabstrimlor (à 300 g)
  • 390 g pastasås med vitlök
  • 1/2 dl crème fraiche med tomat & basilika
  • 1/2 krispsallad
Att ha hemma
  • 4 port ris eller pasta
  • 1/2 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tsk oregano

Näringsvärde
Per portion

Energi 2810 kJ / 672 kCal