Kycklinggryta med sojabönor

Tilltalande och matig kycklinggryta med sojabönor som du gör på cirka 30 minuter. Med skurna kycklingfilébitar och en krämig sås gjord av lök, crème fraiche, buljong, sambal oelek och honung blir det riktigt smarrigt. Smaksätt grytan med citron och persilja och servera med nykokt rykande hett ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Ingredienser
4 portioner
250 g frysta sojabönor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk curry
2 dl crème fraiche
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
4 port ris
1/2 kruka persilja
1/2 citron
Gör så här
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2826 KJ / 674 kCal
Fett27 g
Salt2.74 g
Kolhydrater63 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
16 stHade bara tre kycklingfiléer i vilket blev toppen!
Anneli
Lade till en röd paprika och cocktailtomater för mer färg och variation. Supergott!
Eleonore
Super gott
Helena
Jätte god rätt, jag tillsatte lite extra grönsaker för att göra det extra matigt. Kommer att göra denna fler gånger 😍
Jenny
Jag använder hälsenas kök file bitar istället för kyckling, så blir rätten vegetarisk.
Anders
Bytte sojabönorna mot bondbönor.
Anders
Vi använder ofta detta recept som bas, men byter ibland ut kycklingen mot qournbitar och tillsätter mer grönsaker, paprika och haricot vertes brukar åka ned och ibland purjolök eller salladslök istället för gul lök.
Ulrika
Jättegott, men jag tog endast en stor kycklingfile' i grytan och det blev till 3 portioner ändå.
Anna
Jättegott! Vi bytte ut sojabönorna mor kikärtor, vilket passade väldigt bra. För oss räckte det med citronskalet, saften sparar vi till nåt annat.
Catrin maria
Vår familj gillade den ❤️
Vira