Kycklinggryta med sojabönor
Tilltalande och matig kycklinggryta med sojabönor som du gör på cirka 30 minuter. Med skurna kycklingfilébitar och en krämig sås gjord av lök, crème fraiche, buljong, sambal oelek och honung blir det riktigt smarrigt. Smaksätt grytan med citron och persilja och servera med nykokt rykande hett ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta sojabönor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk curry
2 dl crème fraiche
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
4 port ris
1/2 kruka persilja
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2826 KJ / 674 kCal
Fett27 g
Salt2.74 g
Kolhydrater63 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade bara tre kycklingfiléer i vilket blev toppen!
Anneli
2024-11-30Lade till en röd paprika och cocktailtomater för mer färg och variation. Supergott!
Eleonore
2023-07-12Super gott
Helena
2022-09-05