Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklinggryta med senap och persilja

Kycklinggryta med senap och persilja är en snabblagad, krämig och välsmakande gryta som du gör på under 30 minuter. Grytan består av goda ingredisenser som kycklingfileér, champinjoner, grädde och smaksättare som senap, vitvinsvinäger och hackad persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen. Skala och finhacka vitlöken. Skär champinjonerna i fjärdedelar.
  3. Bryn kycklingen i hälften av oljan, tillsätt vitlöken och fräs den med kycklingen. Lägg i en kastrull. Bryn svampen i resten av oljan. Lägg den i kastullen. Tillsätt buljong, grädde och senap. Koka sakta 5-6 minuter. 
  4. Smaka av med salt och peppar. Red av grytan med lite majsstärkelse utrört med vatten. Vänd ner persiljan och vinägern.
  5. Servera grytan med pastan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: kontroller att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta (gärna spirali)
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 msk senap
  • salt och peppar
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2276 kJ / 545 kCal