Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Dinkel med svamp

Lättlagad och fyllig vardagsrätt. Dinkel med svamp smakar mustigt av fläsk, champinjoner och spenat. Vill du förgylla receptet ytterligare serverar du med stekt kyckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj dinkelkornen. Koka dem i buljongen i ca 45 minuter.
  2. Strimla fläsket. Skiva purjolöken och skär svampen i mindre bitar.
  3. Fräs fläsket först och tillsätt sedan purjo och svamp. Lägg i spenaten och rör om. Krydda med peppar.
  4. Häll av buljongen från vetekornen och rör i svampblandningen.
  5. Servera med skivad eller grovriven ost och ev stekt kyckling.

För alla

Gör glutenfri: byt dinkelvete mot quinoa eller kokt ris.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongen och byt osten mot mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl hel dinkel
  • 1 l hönsbuljong av tärning
  • ca 140 g fläsk eller bacon
  • 1 liten purjolök
  • 200 g champinjoner
  • ca 150 g färsk spenat
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g lagrad ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden