Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Champinjonsoppa med tunnbrödsrulle

Den krämiga soppan med champinjoner och grädde får sin goda smak av timjan, salt och peppar. Servera med goda tunnbrödsrullar där pålägget kan varieras efter tycke och smak.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i oljan i en stor kastrull. Tillsätt champinjonerna.
  3. Fräs ca 10 minuter eller tills det mesta av vätskan ångat bort.
  4. Rör ner mjölet och låt fräsa in i svampen.
  5. Tillsätt buljong och timjan under omrörning. Koka upp och låt småkoka 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Mixa soppan slät med exempelvis en stavmixer.
  6. Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.
  7. Skär gurkan i stavar. Bred pepparrotsvispen över tunnbröden och lägg på hamburgerkött och gurka. Rulla ihop.
  8. Hacka gräslöken och strö över soppan. Servera tunnbrödsrullarna till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.

Gör glutenfri: Använd glutenfritt mjöl och tunnbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt matlagningsgrädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 450 g skivade champinjoner
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 l hönsbuljong (vatten och 1 buljongtärning)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 gurka
  • 65 g pepparrotsvisp
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 120 g hamburgerkött
  • 1 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1328 kJ / 318 kCal