Kycklinglever med fullkornsbulgur
Nyttig och överraskande god maträtt som tillagas snabbt. Kycklinglevern som steks med purjolök och svamp i en smakfull sås serveras med fullkornsbulgur och rivna morötter.
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglever
200 g champinjoner
1 purjolök
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
4 dl hönsbuljong
1 tsk soja
2 msk brun maizenaredning
1 dl persilja
Till servering
4 portioner fullkornsbulgur
morötter
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos och gluten).
Gör så här
Tips
Tillsätt 3 dl gröna ärter i grytan mot slutet av koktiden (för 4 port).
Gröna tipset: Byt ut kycklinglever mot quorn.
Gröna tipset: Byt ut kycklinglever mot quorn.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2424 KJ / 577 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Det blev ganska bra, lite mera kryddor vore bra att använda. Vi tog det rårörda lingon.
Mitra
2024-02-08Första gången jag testar kycklinglever. God smak på såsen och levern smakade bra, bra tillbehör med svamp och morötter.
Ida
2023-10-03Jättegott och båda barnen åt med glädje! Om man vill kan man ta i cirka 2 dl grädde också.
Emma
2022-07-15