Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklinglever med fullkornsbulgur

Nyttig och överraskande god maträtt som tillagas snabbt. Kycklinglevern som steks med purjolök och svamp i en smakfull sås serveras med fullkornsbulgur och rivna morötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklinglevern om den är fryst. Dela den i mindre bitar. 
  2. Skölj svamp och purjolök. Skär svampen i halvor och skiva purjolöken.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn levern och tillsätt sedan svamp och purjolök. Fortsätt att steka i några minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt hönsbuljong och soja och koka i ca 5 minuter. Rör ner maizenaredning och koka 1 minut. Skölj och hacka persilja och strö den över.
  5. Till servering: Servera med fullkornsbulgurn och rårivna morötter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos och gluten).

Tips

Tillsätt 3 dl gröna ärter i grytan mot slutet av koktiden (för 4 port).

Gröna tipset: Byt ut kycklinglever mot quorn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklinglever
  • 200 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 tsk soja
  • 2 msk brun maizenaredning
  • 1 dl persilja
Till servering
  • 4 portioner fullkornsbulgur
  • morötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2424 kJ / 577 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden