Kycklinggryta med salsiccia i tomatsås

Addera ett extra element till din kycklinggryta genom att stoppa ner lite skuren salsiccia! Köttet steks först i en gryta innan vatten och pastasås gör dem sällskap. Den lite syrliga och tomatbaserade grytan passar utmärkt ihop med kokt ris och fräscha tomater!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2267 KJ / 542 kCal
Fett19 g
Salt5 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
7 stRätten var helt ok! Men börjar tröttna rätt mycket på pastasåsen
Eva
Efter tips här så blev rätten riktigt god. (Buljong,lite creme Fraiche och vitlök)
Caroline
Vi har matkasse varannan vecka och varje gång är det pastasås med... blir lite enformigt även om rätten i sig var god
Tina
Gjorde som föregående och adderade 3dl cream fraiche, en kyckling buljong och en vitlöksklyfta. Blev otroligt mycket bättre! Håller även med om att det blivit jätte mycket tomatsås i rätterna nu.
Linnéa
Ingen höjdare!
Ann-cathrine
Jag la pressade vitlöksklyfta, kycklingbuljongtärning, ketchup och grädde till receptet. Den blev väldigt god!
Brigitta
Gott tyckte jag. För övrigt så tycker jag att det är för mycket tomatsås i recepten. Man tröttnar tyvärr på det. Detta receptet hällde jag i creme fraiche för att blanda ut det lite.
Alexandra