UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Krämig salsicciagryta med gurka

Låt denna krämiga salsicciagryta stå på kvällens meny. Blanda korven med en pastasås och lite crème fraiche och låt koka upp. Servera sedan korvgrytan med ris och gurkstavar. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär korven i bitar och bryn den i oljan i en stekpanna. 
  3. Sänk värmen och rör ner pastasås och crème fraiche i pannan. Låt koka upp.
  4. Skär gurkan i bitar.
  5. Servera korvgrytan med ris och gurka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp salsiccia (à 240 g)
  • 1 förp pastasås basilika (à 390 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 tsk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3085 kJ / 739 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept