Kycklinggryta med saffran och sockerärtor
Att äta kyckling under jul blir alltmer populärt. Den här kycklinggrytan med saffran blir snabbt en ny julfavorit hos både stora och små. Sockerärtor, tomat och persilja bidrar till att sätta ännu mer färg på din kycklinggryta med saffran.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g kyckling (gärna små fina filéer)
2 msk olja
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong (fond eller tärning och vatten)
1 förp saffran (à 1/2 g)
2 tsk majsstärkelse
salt
svartpeppar
250 g körsbärstomater
150 g sockerärtor
1 kruka persilja
Till servering
ris
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med en portion ris och sallad med gurka och tomat.
Energi2703 KJ / 645 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur många portioner är receptet på?
Nedzad
2023-12-17Kom ihåg att salta ordentligt.
Frida
2020-12-12