Det här är en riktigt härlig kombination vill vi lova! Saftiga saffransbullar som du fyller med vaniljkräm och toppar med kanelsocker. En riktig succé till adventsfikat!
Kontrollera noga innehållet i vaniljkrämen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och mjölk.
Recept och bild i samarbete med Dr. Oetker
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jäsa endast 10 min på plåt verkar lite väl kort tid. Det brukar vara 30 min. Vaniljkrämen ska ned innan bullarna ska jäsa klart?
Agneta
2020-12-22Hejsan! När jag skulle göra de små bullarna så fick jag bara 24 stycken totalt och de var inte ovanligt stora, definitivt inte större än er bild. Medan ni skrev att man skulle få 35-45 bullar. Vad gjorde jag för fel? Lät den jäsa i 40 minuter och degen blev mycket större, skulle den jäst längre kanske? Tack för svar!:)
Mette
2020-11-24