Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker
Det här är en riktigt härlig kombination vill vi lova! Saftiga saffransbullar som du fyller med vaniljkräm och toppar med kanelsocker. En riktig succé till adventsfikat!
Ingredienser
ca 35-40 st
200 g smör
5 dl mjölk
2 msk arom med smak av saffran
50 g färsk jäst
1 ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
ca 16 - 17 dl vetemjöl
Fyllning
1 förp bakstabil vaniljkräm (à 100 g)
3 msk smör
3 msk strösocker
1 tsk malen kanel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fick ut 32 lagom stora fina bullar. Använde spritser för att få i fyllningen .
Linda
2023-11-30Jäsa endast 10 min på plåt verkar lite väl kort tid. Det brukar vara 30 min. Vaniljkrämen ska ned innan bullarna ska jäsa klart?
Agneta
2020-12-22Hejsan! När jag skulle göra de små bullarna så fick jag bara 24 stycken totalt och de var inte ovanligt stora, definitivt inte större än er bild. Medan ni skrev att man skulle få 35-45 bullar. Vad gjorde jag för fel? Lät den jäsa i 40 minuter och degen blev mycket större, skulle den jäst längre kanske? Tack för svar!:)
Mette
2020-11-24