Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker

4
2
Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker

Det här är en riktigt härlig kombination vill vi lova! Saftiga saffransbullar som du fyller med vaniljkräm och toppar med kanelsocker. En riktig succé till adventsfikat!

Skriv ut
Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker

Ingredienser

ca 35-40 st
200 g
smör
5 dl
mjölk
2 msk
arom med smak av saffran
50 g
färsk jäst
1
ägg
2 dl
strösocker
1 krm
salt
ca 16 - 17 dl
vetemjöl

Fyllning

1
förp bakstabil vaniljkräm (à 100 g)
3 msk
smör
3 msk
strösocker
1 tsk
malen kanel

För alla

Kontrollera noga innehållet i vaniljkrämen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och mjölk.

Recept och bild i samarbete med Dr. Oetker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Agneta

2020-12-22

Jäsa endast 10 min på plåt verkar lite väl kort tid. Det brukar vara 30 min. Vaniljkrämen ska ned innan bullarna ska jäsa klart?

Mette

2020-11-24

Hejsan! När jag skulle göra de små bullarna så fick jag bara 24 stycken totalt och de var inte ovanligt stora, definitivt inte större än er bild. Medan ni skrev att man skulle få 35-45 bullar. Vad gjorde jag för fel? Lät den jäsa i 40 minuter och degen blev mycket större, skulle den jäst längre kanske? Tack för svar!:)

Testa liknande recept