Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker

Det här är en riktigt härlig kombination vill vi lova! Saftiga saffransbullar som du fyller med vaniljkräm och toppar med kanelsocker. En riktig succé till adventsfikat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 35-40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret, tillsätt mjölk och saffransarom och värm till 37°C.
  2. Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen. Rör tills jästen löst sig och tillsätt resten av mjölkblandningen.
  3. Tillsätt ägg och socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är smidig, ca 5-10 minuter i maskin och 10-15 minuter för hand. Jäs övertäckt med en ren kökshandduk i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
  4. Blanda samman vaniljkrämen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i ca 35-40 bitar. Forma till runda bullar och lägg ut på plåtar täckt med bakplåtspapper.
  6. Sätt ugnen på 225°C.
  7. Fyllning: Gör en fördjupning i mitten av varje bulle med tummen och fördela ut ca 1 msk vaniljkräm i hålet på varje bulle. Jäs i ca 10 minuter.
  8. Grädda bullarna en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  9. Smält smöret och blanda socker med kanel. Pensla bullarna med smöret och strö över kanelsocker.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vaniljkrämen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och mjölk.

Recept och bild i samarbete med Dr. Oetker

Ingredienser

Portioner: ca 35-40 st
  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk arom med smak av saffran
  • 50 g färsk jäst
  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 16 - ca 17 dl vetemjöl
Fyllning
  • 1 förp bakstabil vaniljkräm (à 100 g)
  • 3 msk smör
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel