Kycklinggryta med paprikapesto och tomat

41
10
Kycklinggryta med paprikapesto och tomat

Detta recept är ett perfekt avslut på en fullspäckad dag. Strimlade kycklingfiléer som steks innan de kokas ihop med matlagningsgrädde och pesto smaksatt med paprika. Grytan passar utmärkt ihop med kokt pasta, och vardagsmiddagen är räddad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2019

Kycklinggryta med paprikapesto och tomat

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna gnocchi)
ca 600 g
kycklingfilé
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2 dl
pesto paprika
250 g
körsbärstomater

Att ha hemma

1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Innehåller mjölkprotein (pesto).
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Stek gärna med klyftor av rödlök eller finhacka till salladen.

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Per

2021-03-18

Inte gott alls. Smakar barnmat. I med fond, kryddor och annat.

Karolina

2021-03-06

Nej inte jättegott faktiskt

Elisabet

2020-02-17

Jättegott! Tillsatte även lite fond och timjan. Serverade med potatis- och morotsklyftor. Blev så gott! Lite ruccola på var pricken över i!

Näringsvärde per portion

Energi 3126 KJ / 747 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept