Kycklinggryta med paprikapesto och tomat

62
19
Kycklinggryta med paprikapesto och tomat

Detta recept är ett perfekt avslut på en fullspäckad dag. Strimlade kycklingfiléer som steks innan de kokas ihop med matlagningsgrädde och pesto smaksatt med paprika. Grytan passar utmärkt ihop med kokt pasta, och vardagsmiddagen är räddad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Kycklinggryta med paprikapesto och tomat

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna gnocchi)
ca 600 g kycklingfilé
1 msk olja
1/2 tsk torkad timjan
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl pesto paprika
1/2 förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Innehåller mjölkprotein (i peston).
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Rör ner lite riven ost i såsen.
Blanda tomaterna med 1/2 msk olivolja och 1/2 msk rödvinsvinäger och servera till grytan.

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Marit

2022-08-02

Supergott! La i en extra vitlöksklyfta och cayennepeppar samt la till fetaost.

Emelie

2022-08-02

Supersmarrigt! Tog hela burken pesto (ICA:s Pesto Paprika med cashewnötter 130g) och dubblade vitlöken. Så gott, snabbt och lätt! Kommer bli en återkommande rätt här hemma.

Louise

2022-05-31

Väldigt enkelt och gott! Tack för fina färska kycklingfiléer!

Näringsvärde per portion

Energi 2537 KJ / 606 kCal
Fett 21 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 56 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden