Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklinggryta med paprika och oliver

En supergod och färggrann kycklinggryta, med paprika och oliver, som du svänger ihop på nolltid! Med ingredienser som lök, vitlök, tomat, paprika, oliver och babyspenat får du en både mättande och nyttig gryta. Avnjut kycklinggrytan tillsammans med couscous och spenat.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklinggryta: Skala och skiva lök och vitlök. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skär kycklingen i mindre bitar.
  2. Bryn kycklingen i olivoljan i en stor gryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, paprika och tomatpuré, fräs ca 3 minuter.
  3. Blanda ner tomaterna. Låt puttra ihop ca 15 minuter under lock tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Couscous: Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt oliverna samtidigt som grynen. Vänd ner spenaten när couscousen är klar.
  5. Servera grytan med couscous.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller byt ut den mot ris eller quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklinggryta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 röda paprikor
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g passerade tomater
Couscous
  • 4 port couscous
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 70 g urkärnade svarta oliver
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2048 kJ / 489 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer