UNDER 45 MIN | Medel

Kycklinggryta med paprika och oliver

En supergod och färggrann kycklinggryta, med paprika och oliver, som du svänger ihop på nolltid! Med ingredienser som lök, vitlök, tomat, paprika, oliver och babyspenat får du en både mättande och nyttig gryta. Avnjut kycklinggrytan tillsammans med couscous och spenat.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklinggryta: Skala och skiva lök och vitlök. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skär kycklingen i mindre bitar.
  2. Bryn kycklingen i olivoljan i en stor gryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, paprika och tomatpuré, fräs ca 3 minuter.
  3. Blanda ner tomaterna. Låt puttra ihop ca 15 minuter under lock tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Couscous: Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt oliverna samtidigt som grynen. Vänd ner spenaten när couscousen är klar.
  5. Servera grytan med couscous.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller byt ut den mot ris eller quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklinggryta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 röda paprikor
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g passerade tomater
Couscous
  • 4 port couscous (gärna fullkorn)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 70 g urkärnade svarta oliver
  • 65 g babyspenat

Näringsvärde
Per portion

Energi 2130 kJ / 508 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept