Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling i kryddig tomatsås

En härlig kycklingrätt som fått kryddats upp av spiskummin tillagas färdigt i stekpannan ihop med passerade tomater och hackad lök. Till detta serveras mild couscous och fräscha grönsaker. Vill du addera ytterligare smak kan du krydda kycklingen med både vitlök och curry!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Fräs lök och kyckling i oljan i en stekpanna, krydda med spiskummin, salt och peppar. Sänk värmen och rör i de passerade tomaterna. Låt sjuda i 3 minuter.
  5. Skär gurkan och tomaterna i mindre bitar.
  6. Servera couscousen med grönsakerna och kycklingen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.

Tips

Stek gärna löken och kycklingen med en pressad vitlöksklyfta och 1 tsk curry (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous
  • 1 gul lök
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • salt
  • peppar
  • 500 g passerade tomater
  • 1/2 gurka
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2866 kJ / 684 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer