Kebabspett med couscous och citronyoghurt
Kebabspett med couscous och citronyoghurt är en mäktig och kryddig måltid. Couscousen förstärks med paprika, solroskärnor och spenat. Kebabspettet steks runt om i olivolja tills det får en fin yta. Ett perfekt tillbehör till denna rätt är helt klart såsen, en fräsch blandning på yoghurt, mynta och citron.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port couscous
ca 360 g kebabspett
2 tsk olivolja
1 röd paprika
1 kruka mynta
1 dl matyoghurt
1/2 citron
salt och peppar
2 msk rostade solroskärnor
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på kebabspetten. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Koka gärna couscousen i grönsaksbuljong för lite mustigare smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3662 KJ / 875 kCal
Fett45 g
Salt5.09 g
Kolhydrater76 g
Protein40 g
Kommentarer