Kebabspett med couscous och citronyoghurt

Betyg 3.3 av 5.
57 personer har röstat
0
Kebabspett med couscous och citronyoghurt

Kebabspett med couscous och citronyoghurt är en mäktig och kryddig måltid. Couscousen förstärks med paprika, solroskärnor och spenat. Kebabspettet steks runt om i olivolja tills det får en fin yta. Ett perfekt tillbehör till denna rätt är helt klart såsen, en fräsch blandning på yoghurt, mynta och citron.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015

Kebabspett med couscous och citronyoghurt

Ingredienser

2 portioner
2   port couscous
ca 360 g  kebabspett
2 tsk  olivolja
1   röd paprika
1   kruka mynta
1 dl  matyoghurt
1/2   citron
salt och peppar
2 msk  rostade solroskärnor
1/2   påse babyspenat (à 65 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kebabspetten. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Koka gärna couscousen i grönsaksbuljong för lite mustigare smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3662 KJ / 875 kCal
Fett45 g
Salt5.09 g
Kolhydrater76 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Kebabspett med couscous, pitabröd och yoghurt
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med couscous och currydipp
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med rostad paprika
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med gul sås och blomkål
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med ajvar och rostad potatis
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med rödbetshummus
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga