Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kebabspett med couscous och citronyoghurt

Kebabspett med couscous och citronyoghurt är en mäktig och kryddig måltid. Couscousen förstärks med paprika, solroskärnor och spenat. Kebabspettet steks runt om i olivolja tills det får en fin yta. Ett perfekt tillbehör till denna rätt är helt klart såsen, en fräsch blandning på yoghurt, mynta och citron.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kebabspetten runt om i olivoljan i en stekpanna ca 8 minuter. 
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  4. Strimla myntan och blanda med yoghurten. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
  5. Vänd ner paprika, solroskärnor och spenat i couscousen.
  6. Servera couscousen med kebabspetten och yoghurten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kebabspetten. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Koka gärna couscousen i grönsaksbuljong för lite mustigare smak.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port couscous
  • ca 360 g kebabspett
  • 2 tsk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl matyoghurt
  • 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 2 msk rostade solroskärnor
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3662 kJ / 875 kCal