Kycklinggryta med örter och paprika
God kycklinggryta med smak av örter och paprika. Grönsakerna fräses hastigt i en gryta, läggs åt sidan och ger plats åt kycklingen som steks gyllenbrun kryddad med paprikapulver. Blanda i fräs, pastasås och vatten och låt det koka ihop innan du tillsätter oliver och majs. Toppa med persilja och servera med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gul lök
1 röd paprika
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
390 g pastasås med basilika
1 tärning kycklingbuljong
2 1/2 dl vatten
240 g svarta oliver
150 g majskorn
salt
peppar
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2081 KJ / 498 kCal
Fett14 g
Salt4.6 g
Kolhydrater58 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ca 90 kcal/100 g
Konrad
2020-10-19Mycket goda smaker och lätt att göra. Jag lade i lite vitlök också!
Jonas
2014-12-22