Korvgryta med senap och persilja

90
1
Korvgryta med senap och persilja

En härlig korvgryta med senap och persilja, en rätt med tydlig karaktär. Korven steks tills den får en fin stekyta innan den blandas ned i den krämiga gräddsåsen som fått en fin smak av dijonsenapen. Servera med nykokt ris och hyvlade morötter. Hoppas det smakar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015

Korvgryta med senap och persilja

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 rödlök
2 förp korv med vitlök (à 240 g)
1 msk olivolja
4 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
2 tsk dijonsenap
1 dl vispgrädde
150 g majskorn
1 msk majsstärkelse
salt och peppar
2 morötter
vinäger och olja (att ringla över morötterna)
1 msk hackad persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Om barnen inte gillar bitar i såsen, så kan den mixas slät. Majskornen kan serveras bredvid. Skär morötterna i stavar och servera naturella.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

90

Kommentar

Marielle

2020-07-05

Gott! Funkar bra med annan korv och matgrädde istället för vispgrädde. Smakar lika bra till potatis eller pasta som till ris!

Näringsvärde per portion

Energi 3114 KJ / 744 kCal
Fett 37 g
Salt 589 g
Kolhydrater 68 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden