Korvgryta med senap och persilja
En härlig korvgryta med senap och persilja, en rätt med tydlig karaktär. Korven steks tills den får en fin stekyta innan den blandas ned i den krämiga gräddsåsen som fått en fin smak av dijonsenapen. Servera med nykokt ris och hyvlade morötter. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 rödlök
2 förp korv med vitlök (à 240 g)
1 msk olivolja
4 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
2 tsk dijonsenap
1 dl vispgrädde
150 g majskorn
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
2 morötter
vinäger och olja (att ringla över morötterna)
1 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3114 KJ / 744 kCal
Fett37 g
Salt5.89 g
Kolhydrater68 g
Protein33 g
Kommentar
Gott! Funkar bra med annan korv och matgrädde istället för vispgrädde. Smakar lika bra till potatis eller pasta som till ris!
Marielle
2020-07-05