Kycklinggryta med morot och citron
En färgsprakande kycklinggryta som tillagas i ett nafs och smakar som ett långkok. Den mustiga morotssoppan utgör basen i grytan i vilken kycklingfilén och kålrabbitärningarna får puttra. Vispgrädden rundar av smakerna och citronsaften ger rätten en välbalanserad friskhet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller couscous
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
390 g morotssoppa
1 dl vispgrädde
1/2 citron
1 kålrabbi (1 st motsvarar ca 300 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2311 KJ / 553 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Flera recept som innehåller baser som "rödvinssås", "morotssoppa" eller dylikt... väldigt otydligt att det är färdiga produkter (förmodar jag) som ni menar att det ska användas? Ni bör skriva med det, eller länka till recept för "rödvinssås" respektive "morotssoppa".
Jessica
2017-11-06Hej Jessica! Tusen tack för din synpunkt! Vi ska verkligen försöka tänka på det mer framöver. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-07Enkelt och gott!!
Annica
2017-09-02Hej Åsa! I detta fallet använde vi ICAs egna morotssoppa. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-08-30