Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korv- och potatisgryta med tomatsås

En gryta med korv och potatis med härlig tomatsås - snabblagad och full av smak. Potatisen och fänkålen, eller purjolöken, som kokas med minimajs och korv ger dig en bra grund till tomatsåsen som serveras bredvid grytan. Korv och potatis blir mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i tärningar. Skölj, ansa och strimla fänkål eller purjolök.
  2. Lägg potatis och fänkål i en gryta och häll på vatten. Tillsätt salt och peppar och låt koka under lock ca 10 minuter.
  3. Skär korven i skivor. Låt minimajsen rinna av. Lägg korv och minimajs i grytan och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
  4. Koka upp de krossade tomaterna. Tillsätt olivolja och krydda med salt, socker och peppar. Mixa tomaterna släta med mixerstav eller i en mixer.
  5. Servera grytan med tomatsåsen och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och brödet.
I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.

Tips

Smaksätt gärna såsen med 1-2 pressade vitlöksklyftor (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (8 st motsvarar ca 800 g)
  • 2 fänkål eller purjolökar
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 550 g mager korv (max 7%)
  • 1 burk minimajs (à 400 g)
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2284 kJ / 557 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden