Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta med kikärter

Matig, nyttig och mustig är denna värmande höstgryta med kyckling och kikärtor. Kryddorna, timjan och rosmarin, för tankarna till Provence. Perfekt kycklinggryta för hela familjen. Gör den helt vegetarisk med bara bönor och kikärtor om du vill.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skölj och skär potatisen i halvor. Lägg dem på en plåt och vänd potatisen i hälften av oljan. Salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skär kycklingen i tärningar.
  4. Skala och hacka lök och vitlök. Skär auberginen i små tärningar.
  5. Stek lök, vitlök, kycklingtärningarna och aubergine i resten av oljan i en stor stekpanna. Krydda med salt, peppar, rosmarin och timjan.
  6. Låt kikärtorna rinna av. Tillsätt dem, tomater och vatten. Smula ner grönsaksbuljongen. Låt puttra minst 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklinggrytan till potatishalvorna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 aubergine
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 380 g kikärter
  • 400 g hela tomater på burk
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller fond
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2010 kJ / 481 kCal