En varm och mättande gryta, perfekt för höst- eller vinterkvällar hemma. Äpple ger kycklinggrytan perfekt sötma och går fint ihop med dragon. Servera med kokt ris eller en stor grönsallad.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2018
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut mathavre och servera med ris.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Blir det gryta över så gör en Pastagratäng med kyckling och spenat av resterna.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Niklas
12/12/2020Görgött! Jag slänger i äpplena sist så de inte går sönder. Kan hälla på en skvätt äpplejuice om man vill. Majsstärkelsen behövs inte imo.
Alexandra
11/10/2020Verkligen supergott, min blev dock inte gyllenbrun! Hur ska man göra?
Redaktionen ICAse
11/12/2020Hej Alexandra! Hmmm... grytan ska inte riktigt bli gyllenbrun, snarare lite lätt ljusbrun. Det är främst fonden som ger färg i rätten. 😊 Hälsningar Elina
Liane
11/8/2020Var mycket gott. Min man och jag tömde allt på två personer fast receptet var för 6 pers. Ska göra detta fler gånger. Lillan