Kycklinggryta med dragon och äpple
En varm och mättande gryta, perfekt för höst- eller vinterkvällar hemma. Äpple ger kycklinggrytan perfekt sötma och går fint ihop med dragon. Servera med kokt ris eller en stor grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
6 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
800 g kycklinglårfilé
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 små äpplen
1/2 dl hackad, färsk dragon (1/2 dl färsk motsvarar 1 msk torkad)
2 krm chiliflakes
1 msk japansk soja
4 dl vatten
1 1/2 msk kycklingfond
2 1/2 dl vispgrädde
1 citron (1 msk finrivet citronskal och 1 msk saft)
1 tsk majsstärkelse
Till servering
kokt ris eller mathavre
grönsallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut mathavre och servera med ris.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet uppdaterat juli 2024.
Gör så här
Tips
Blir det gryta över så gör en Pastagratäng med kyckling och spenat av resterna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1983 KJ / 473 kCal
Fett19 g
Salt1.5 g
Kolhydrater38 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite smaklös och tråkig 2/5
Eva
2024-02-22Hej Eva och alla ni andra som lagat grytan. ICAs kockar har nu sett över receptet och justerat det och bland annat tillfört mer kryddor och minskat på vätskan. Hoppas ni vill fortsätta laga grytan. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-03Jättegott men behöver lite extra krydda. Jag lät ett halvt äpple vara med från början och la sedan i äppleklyftor till sist, med grädden, för att få krispiga bitar också. La till soja och chiliflakes. Tog mindre vatten och ersatte med äpplemust. Äter med ris och sallad på ruccola, fänkål, citronjuice /livolja och färsk koriander över. Mums!
Mia
2023-10-12Läste kommentarerna innan, det var bra så man var beredd att krydda lite mer. Hade i timjan, gurkmeja och ingefära också. Det blev jättebra. Nästa gång ska jag ta mindre vatten. Blev för mycket sås tycker jag.
Maria
2023-09-21