En varm och mättande gryta, perfekt för höst- eller vinterkvällar hemma. Äpple ger kycklinggrytan perfekt sötma och går fint ihop med dragon. Servera med kokt ris eller en stor grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut mathavre och servera med ris.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Blir det gryta över så gör en Pastagratäng med kyckling och spenat av resterna.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men lite smaklöst... och tror att man vinner på att låta äpplena gå i lite senare, så att de fortfarande har lite krisp/tuggmotstånd när det är dags att servera rätten.
Pernilla
2023-02-05Bytte kyckling mot gula linser, rostade potatis till och adderade lite smak och färg till såsen. Jättegott! (Till skillnad från plånboken och klimatet hade jag dock uppskattat kyckling mer än linser)
Julia
2023-01-18Mer kryddor, tog två matskedar sweetchili, lite tomatpuré och soja för färg och smak. Äpplen bara i grytan sista 8-10 minuterna. Jättegott.
Conny
2023-01-15