Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med hasselnötter och bönor

Sagolikt ris med grovhackade hasselnötter, finhackad dragon, citronjuice och bönor att servera tillsammans med kycklinglår stekta med lök och champinjoner.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset.
  2. Skär kycklingen i 2x2 cm stora bitar. Krydda med salt och peppar. Bryn i en het lättoljad stekpanna.
  3. Skala, dela och strimla löken. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Skölj hastigt av bönorna i hett vatten.
  4. Lägg i lök och champinjoner och låt steka tillsammans med kycklingen i 3-4 minuter.
  5. Blanda ner bönor, nötter och dragon och riset. Tillsätt citronjuice. Salta och peppra.
  6. Fördela på tallrikar. Garnera gärna med dragonkvistar. Servera en frukt efter maten.

I näringsberäkningen ingår den föreslagna frukten efter maten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl ris
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 1 paket frysta bönor (à 300 g)
  • 1/2 dl rostade grovhackade hasselnötter
  • 1 msk torkad dragon eller färsk (1 msk torkad motsvarar 1/2 dl färsk)
  • 1 msk citronjuice
  • ev färsk dragon till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2125 kJ / 593 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden