Senaps- och dragonmarinerad abborre
Senaps- och dragonmarinerad abborre är en rätt utöver det vanliga. Marinaden gör du enkelt av dijonsenap, gräddfil och dragon. Stek filéerna gyllenbruna i smör och servera med pressad potatis och en fräsch grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
Ingredienser
4 st
1/2 dl dijonsenap
1 dl gräddfil
1 dl finstrimlad dragon eller torkad (1 dl färsk strimlad motsvarar 1 msk torkad)
salt och svartpeppar
4 abborrfiléer
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så där. Går nog inte på repris.
Mitra
2023-02-16Jättegott och lättlagat. Och klart prisvärt, med tanke på att vi har frysen full med abborrfileer. Hade dock ingen gräddfil hemma så körde creme fraiche. Funkade utmärkt. Värmde också på torkad dragon för att få mer smak innan jag rörde ihop marinaden. Och tog tidigare tips och gjorde cole slaw på avskarqpad marinad.
Mona
2022-04-17Toppengott. Jag serverade med kokt potatis, gröna bönor och använde marinadröran till en coleslaw på finstrimlad vitkål och morot som passade utmärkt.
Kerstin
2021-05-23