Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Senaps- och dragonmarinerad abborre

Senaps- och dragonmarinerad abborre är en rätt utöver det vanliga. Marinaden gör du enkelt av dijonsenap, gräddfil och dragon. Stek filéerna gyllenbruna i smör och servera med pressad potatis och en fräsch grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda dijonsenap med gräddfil och finstrimlad dragon (alt torkad). Smaka av med salt och svartpeppar. 
  2. Vänd abborrfiléerna i marinaden och låt dra i ca 30 minuter. Stek i smör tills de fått fin färg.

Ingredienser

Portioner: 4 st
  • 1/2 dl dijonsenap
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl finstrimlad dragon eller torkad (1 dl färsk strimlad motsvarar 1 msk torkad)
  • salt och svartpeppar
  • 4 abborrfiléer
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan