Senaps- och dragonmarinerad abborre

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
3
Senaps- och dragonmarinerad abborre

Senaps- och dragonmarinerad abborre är en rätt utöver det vanliga. Marinaden gör du enkelt av dijonsenap, gräddfil och dragon. Stek filéerna gyllenbruna i smör och servera med pressad potatis och en fräsch grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Senaps- och dragonmarinerad abborre

Ingredienser

4 st
1/2 dl  dijonsenap
1 dl  gräddfil
1 dl  finstrimlad dragon eller torkad (1 dl färsk strimlad motsvarar 1 msk torkad)
salt och svartpeppar
4   abborrfiléer
smör till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Så där. Går nog inte på repris.

Mitra

2023-02-16

Jättegott och lättlagat. Och klart prisvärt, med tanke på att vi har frysen full med abborrfileer. Hade dock ingen gräddfil hemma så körde creme fraiche. Funkade utmärkt. Värmde också på torkad dragon för att få mer smak innan jag rörde ihop marinaden. Och tog tidigare tips och gjorde cole slaw på avskarqpad marinad.

Mona

2022-04-17

Toppengott. Jag serverade med kokt potatis, gröna bönor och använde marinadröran till en coleslaw på finstrimlad vitkål och morot som passade utmärkt.

Kerstin

2021-05-23

Testa liknande recept

Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dragonsenap
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad entrecôte med grillade marinerade grönsaker
Betyg 2.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömming med dragonmos
Betyg 2.8 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med dragon- och morotsbulgur
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga