Senaps- och dragonmarinerad abborre

10
2
Senaps- och dragonmarinerad abborre

Senaps- och dragonmarinerad abborre är en rätt utöver det vanliga. Marinaden gör du enkelt av dijonsenap, gräddfil och dragon. Stek filéerna gyllenbruna i smör och servera med pressad potatis och en fräsch grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Senaps- och dragonmarinerad abborre

Ingredienser

4 st
1/2 dl dijonsenap
1 dl gräddfil
1 dl finstrimlad dragon eller torkad (1 dl färsk strimlad motsvarar 1 msk torkad)
salt och svartpeppar
4 abborrfiléer
smör till stekning

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Mona

2022-04-17

Jättegott och lättlagat. Och klart prisvärt, med tanke på att vi har frysen full med abborrfileer. Hade dock ingen gräddfil hemma så körde creme fraiche. Funkade utmärkt. Värmde också på torkad dragon för att få mer smak innan jag rörde ihop marinaden. Och tog tidigare tips och gjorde cole slaw på avskarqpad marinad.

Kerstin

2021-05-23

Toppengott. Jag serverade med kokt potatis, gröna bönor och använde marinadröran till en coleslaw på finstrimlad vitkål och morot som passade utmärkt.