Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta med curry, potatis och kokosmjölk

Denna matiga kycklinggryta med curry, potatis och kokosmjölk kommer ta dig med storm! Koka ihop ingredienserna och servera den värmande, vackra "allt-i-ett"-grytan smaksatt med en dutt limesaft.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatisen i 2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skär kycklingfilén i skivor.
  2. Bryn kycklingen i oljan i en gryta, plocka upp den och lägg på en tallrik.
  3. Lägg i vitlök och paprika i grytan, fräs en 1/2 minut tillsammans med curry och socker. Lägg i potatis och häll på kokosmjölk och buljong eller fond. Koka sakta ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Lägg i kycklingen i grytan efter halva tiden. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk matolja
  • 1 msk curry
  • 1 msk socker
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl hönsbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?