Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Indisk kycklinggryta

(25)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Färgrik indisk kycklinggryta med djupa och härliga smaker av aubergine, paprika, curry, kokosmjölk och citronsaft. Grytan är lättlagad och serveras tillsammans med kokt ris och nygräddad baguette.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2013
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 baguette
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 kruka koriander
  • salt och peppar
  • 2 tsk citronsaft
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär kycklingen i bitar.
  4. Skala och skär löken i klyftor. Skala och hacka vitlöken. Skär auberginen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  5. Fräs kycklingen, lök och vitlök i hälften av oljan. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2-3 minuter. Lägg det i en kastrull.
  6. Fräs sedan grönsakerna mjuka i resten av oljan. Blanda grönsaksfräset och kokosmjölken med kycklingen. Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock ca 10 minuter.
  7. Hacka koriandern och vänd ned i kastrullen innan servering. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  8. Servera med ris och baguette.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Näringsvärde
Per portion

Energi
3217 kJ / 768 kCal
Läs mer om näringsvärden