Indisk kycklinggryta

Betyg 3.1 av 5.
13 personer har röstat
1
Indisk kycklinggryta

Färgrik indisk kycklinggryta med djupa och härliga smaker av aubergine, paprika, curry, kokosmjölk och citronsaft. Grytan är lättlagad och serveras tillsammans med kokt ris och nygräddad baguette.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2013

Indisk kycklinggryta

Ingredienser

4 portioner
1   baguette
4   portioner ris (eller annat gryn)
4   kycklingbröstfiléer
2   rödlökar
2   vitlöksklyftor
1/2   aubergine
1   röd paprika
1 msk  olja
1 tsk  curry
400 ml  kokosmjölk
1   kruka koriander
salt och peppar
2 tsk  citronsaft

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Tipsa gärna i receptet att kokosmjölken kan sköra sig. Hällde i lite grädde, blev lite bättre.

Annika

2014-05-03

Näringsvärde per portion

Energi3217 KJ / 768 kCal
Fett31.1 g
Kolhydrater76.7 g
Protein41.8 g

Testa liknande recept

Fläskfilé med rostad kokos i currybuljong
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Chicken tikka masala
Betyg 4.1 av 5.
538 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Daal med linser, kokos och äpple
Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Yoghurtmarinerad kyckling med het gurka
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga