Kycklinggryta med champinjoner och oliver

En krämig kycklinggryta med champinjoner och oliver som smaksätts med bland annat rosmarin, lök och växtbaserad matlagningsgrädde blir härligt len och smakrik. Ät sedan grytan tillsammans med nykokt potatis och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2023

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
250 g färska kastanjechampinjoner
1 msk rapsolja
peppar
600 g strimlad kycklingfilé
salt
2 msk hackad rosmarin
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
2 1/2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
1 msk japansk soja
1 msk majsstärkelse
1 förp svarta urkärnade oliver (à 235 g)
65 g röd mangold eller salladsmix
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2625 KJ / 579 kCal
Fett22 g
Salt4.7 g
Kolhydrater49 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stSupergott recept, passar alla i familjen. Serverar oftast med ris.
Liliana
Gott, hade ris till istället.
Carina
Gott och enkelt!
Anna
Supergod! Passar allas smaker i vår familj. Vi föredrar att äta kycklinggrytan med ris.
Liliana
Ingen höjdare.
Emma
250st champinjoner? Det låter mycket :D
Emelie
Nog för att vi gillar champinjoner men detta var kanske lite i överkant ;) Nu har vi uppdaterat receptet, tack Emelie för att du sa till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Otroligt gott
Lotten
Väldigt gott, men bytte ut vattnet mot matlagningsvin, tog en hel grönsaksbuljongtärning och hoppade över oliverna. Behövs mer majsstärkelse än som står i receptet för att reda den mängden sås.
Margareta