Kycklinggryta med bönor och persilja
En smaskig och god kycklinggryta som här serveras med matiga bönor. Fantastiskt gott då kycklinggrytan får smak av både vitlök och grädde. Persilja förhöjer smaken och tillsammans med nykokt ris och saftiga gurktärningar är middagen redo intas av hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
ca 600 g kycklinglårfilé
1 tsk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 msk majsstärkelse
4 port ris
1/2 gurka
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2528 KJ / 604 kCal
Fett17.6 g
Salt4.11 g
Kolhydrater63.9 g
Protein43.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Så god. Gillar man curry blir det ännu godare om man kryddar med det.
Annika
2023-11-14