Krämig kyckling med majs, soltorkad tomat och apelsin
Krämig kycklinggryta med smak av apelsin! I denna gräddiga gryta får kycklinglårfilé sällskap av majs, soltorkade tomater, vita bönor och dragon. Servera med ris eller valfritt matgryn.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à ca 340 g)
600 g kycklinglårfilé
1 msk smör
2 krm salt
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk torkad dragon
1/2 förp soltorkade tomater (à 200 g)
3 dl vispgrädde
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1 msk finrivet apelsinskal
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag la till mjölk för att få mer sås och la till fond för att inte förlora smak.
Maria
2023-04-05Det här blev gott! Behövde dock lägga till kycklingfond, för när jag följt receptet smakade det nästan ingenting. Strimlade kycklinglårfiléerna och det blev väldigt bra, som en gryta. Serverade med färskpotatis, riktigt mumsigt.
Jenny
2022-08-10Detta var gott men blir snäppet vassare när man la till lite ingefära, malen chili samt lite saft av apelsin! Äter med couscous med lite olja från soltorkade tomater i det 👌🏻
Mila
2022-03-19