Krämig kyckling med majs, soltorkad tomat och apelsin

30
7
Krämig kyckling med majs, soltorkad tomat och apelsin

Krämig kycklinggryta med smak av apelsin! I denna gräddiga gryta får kycklinglårfilé sällskap av majs, soltorkade tomater, vita bönor och dragon. Servera med ris eller valfritt matgryn.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Krämig kyckling med majs, soltorkad tomat och apelsin

Ingredienser

4 portioner
1 förp majskorn (à ca 340 g)
600 g kycklinglårfilé
1 msk smör
2 krm salt
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk torkad dragon
1/2 förp soltorkade tomater (à 200 g)
3 dl vispgrädde
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1 msk finrivet apelsinskal
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Servera med valfritt matgryn som matvete, ris eller couscous.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Mila

2022-03-19

Detta var gott men blir snäppet vassare när man la till lite ingefära, malen chili samt lite saft av apelsin! Äter med couscous med lite olja från soltorkade tomater i det 👌🏻

Therese

2022-02-04

Mycket gott! Passade perfekt att frysa ner och ta med till fjällsemestern.

Åsa

2022-02-04

Gott! Lade till en matsked dijonsenap och det blev kanon! Majsen kunde man både ha och vara utan tycker jag