Kycklinggryta med balsamico och rostad vitlök

192
2 Klimatsmart
Kycklinggryta med balsamico och rostad vitlök

En krämig kycklinggryta, lika god som den är enkel. Med färdig grytbas behöver du enbart steka bitar av kyckling, paprika och purjolök innan du gör en sista smaksättning med salt och peppar. Här spar du tid på vardagskvällen utan att tumma på smaken!

Skriv ut
Kycklinggryta med balsamico och rostad vitlök

Ingredienser

4 portioner
1/2
purjolök
1
gul paprika
ca 550 g
minutstrimlor av kycklingfilé
1 msk
olivolja
1
förp grytbas (balsamico & rostad vitlök, à 380 g)
-
salt och svartpeppar

Till servering

4
port kokt avorioris

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

192

Kommentarer

Håkan

10/17/2016

Tyckte det verkade gott, men grytbasen går inte att få tag i. Var till ICA Maxi Erikslund, Västerås och de sa att produkten hade utgått. Ta bort receptet då om det inte går att laga!!! Dåligt ICA!

Carina elisabet

8/29/2016

Låter jätte gott, tänkte laga den i dag men tyvärr fanns inte alla ingredienser (grytbasen) som sortiment på vår ica butik.

Näringsvärde per portion

Energi 2077 KJ / 501 kCal
Fett 11 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 58 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept