Kycklinggryta med balsamico och rostad vitlök
En krämig kycklinggryta, lika god som den är enkel. Med färdig grytbas behöver du enbart steka bitar av kyckling, paprika och purjolök innan du gör en sista smaksättning med salt och peppar. Här spar du tid på vardagskvällen utan att tumma på smaken!
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
1 gul paprika
ca 550 g minutstrimlor av kycklingfilé
1 msk olivolja
1 förp grytbas (balsamico & rostad vitlök, à 380 g)
salt
svartpeppar
Till servering
4 port kokt avorioris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2077 KJ / 501 kCal
Fett11 g
Salt0.9 g
Kolhydrater58 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyckte det verkade gott, men grytbasen går inte att få tag i. Var till ICA Maxi Erikslund, Västerås och de sa att produkten hade utgått. Ta bort receptet då om det inte går att laga!!! Dåligt ICA!
Håkan
2016-10-17Låter jätte gott, tänkte laga den i dag men tyvärr fanns inte alla ingredienser (grytbasen) som sortiment på vår ica butik.
Carina elisabet
2016-08-29