Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kycklinggryta med balsamico och rostad vitlök

En krämig kycklinggryta, lika god som den är enkel. Med färdig grytbas behöver du enbart steka bitar av kyckling, paprika och purjolök innan du gör en sista smaksättning med salt och peppar. Här spar du tid på vardagskvällen utan att tumma på smaken!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  2. Stek kycklingen i olivoljan i en het stekpanna till gyllenbrun färg.
  3. Tillsätt purjolöken och paprikan och stek ytterligare ca 3 minuter. Tillsätt grytbasen och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera med kokt avoriris.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 1 gul paprika
  • ca 550 g minutstrimlor av kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp grytbas (balsamico & rostad vitlök, à 380 g)
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 4 port kokt avorioris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2077 kJ / 501 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer