Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN |

Chicken green curry

Bjud på chicken green curry till middag. En enkel och smakfull maträtt där strimlad kycklingfilé först steks för att sedan smaksätts med gröna goda sockerärter och grön curry. En härlig vardagsrätt med thailändska smaker som du servera med nykokta äggnudlar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva morötterna. Stek dem tillsammans med kycklingen i olja i en stekpanna i omgångar. Salta och lägg över i en gryta.
  2. Tillsätt grytbasen och låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Skär sockerärterna i bitar och tillsätt i grytan och koka ytterligare ca 5 minuter.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera grytan med nudlarna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.

Tips

Om någon i familjen är känslig mot stark mat så kan man byta ut lite av grytbasen mot mjölk eller grädde. Smaka dig fram!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • salt
  • 400 ml grytbas thai green curry
  • 150 g sockerärtor
  • 4 port äggnudlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2637 kJ / 629 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer