Chicken green curry

222
4
Chicken green curry

Bjud på chicken green curry till middag. En enkel och smakfull maträtt där strimlad kycklingfilé först steks för att sedan smaksätts med gröna goda sockerärter och grön curry. En härlig vardagsrätt med thailändska smaker som du servera med nykokta äggnudlar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2016

Chicken green curry

Ingredienser

4 portioner
2
morötter
ca 600 g
strimlad kycklingfilé
1 msk
olja
-
salt
400 ml
grytbas thai green curry
150 g
sockerärtor
4
port äggnudlar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.

Gör så här

Tips

Om någon i familjen är känslig mot stark mat så kan man byta ut lite av grytbasen mot mjölk eller grädde. Smaka dig fram!

Vad tyckte du om receptet?

222

Kommentarer

Carina

2017-11-08

Supergott! Kommer definitivt att göras flera gånger

Bo arne

2017-01-18

Rätten blir godare och smakar mindre av grytbas om man tillsätter en lök. Skala en lök och skär den i fyra klyftor. Skär klyftorna i tunna strimlor och stek tillsammans med morötterna.

Tobias

2016-10-19

Rätt trist i sitt grundutförande. Jag pressade över en halv lime vilket lyfte rätten ordentligt. Inte perfekt men då smakade det åtminstone inte bara grytbas.

Näringsvärde per portion

Energi 2637 KJ / 629 kCal
Fett 18.4 g
Salt 2.54 g
Kolhydrater 63.4 g
Protein 48.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept