Aubergine- och tomatgryta

7
2
Aubergine- och tomatgryta

Aubergine- och tomatgryta är en enkel vegetarisk gryta som gör sig bra med bröd, till ris, pasta eller varför inte med bönor? Grytan fungerar även bra som bas till andra grytor, soppor eller gratänger. Du gör den enkelt av aubergine, lök, krossade tomater och oregano.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Aubergine- och tomatgryta

Ingredienser

4-6
600 g
aubergine
1 msk
salt
2
bananschalottenlökar
0.5 - 1 dl
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 msk
torkad oregano
2
förp krossade tomater (à 390 g)
1 tsk
strösocker
ca 1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Lotten

1/11/2021

Blääää

Birgit

1/5/2021

Jättegott!! Ska ha i lite mindre salt nästa gång.

Testa liknande recept