Aubergine- och tomatgryta

13
7
Aubergine- och tomatgryta

Aubergine- och tomatgryta är en enkel vegetarisk gryta som gör sig bra med bröd, till ris, pasta eller varför inte med bönor? Grytan fungerar även bra som bas till andra grytor, soppor eller gratänger. Du gör den enkelt av aubergine, lök, krossade tomater och oregano.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Aubergine- och tomatgryta

Ingredienser

4-6
600 g aubergine
1 msk salt
2 bananschalottenlökar
1/2 - 1 dl olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
2 förp krossade tomater (à 390 g)
1 tsk strösocker
ca 1 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Hanna

2022-04-13

Ok, inte finhackad, men tärnad i små bitar.

Hanna

2022-04-13

Hur torkar man av salt från finhackad aubergine??? Den har ju typ sjunkit in.

Christina

2022-03-18

Har haft receptet sparat i appen gör aubergine och tomatgryta men ser nu att både bild och recept är ändrat. Vad har hänt? Vart hittar jag det tidigare receptet som bland annat innehöll rödvin och champinjoner?

Redaktionen ICAse

2022-03-24

Hej Christina! Vi har valt att uppdatera receptet. Jag har mejlat dig ingredienser och beredningstext till original receptet. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1208.2 KJ / 288 kCal
Fett 23.1 g
Salt 3.56 g
Kolhydrater 13.9 g
Protein 3.9 g
Läs mer om näringsvärden