Aubergine- och tomatgryta

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
9
Aubergine- och tomatgryta

Aubergine- och tomatgryta är en enkel vegetarisk gryta som gör sig bra med bröd, till ris, pasta eller varför inte med bönor? Grytan fungerar även bra som bas till andra grytor, soppor eller gratänger. Du gör den enkelt av aubergine, lök, krossade tomater och oregano.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Aubergine- och tomatgryta

Ingredienser

4-6 portioner
600 g aubergine
1 msk salt
2 bananschalottenlökar
1/2 - 1 dl olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
2 förp krossade tomater (à 390 g)
1 tsk strösocker
ca 1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Första gången gjorde jag helt enligt receptet, det var gott. Den här gången hade jag i 4 stora champinjoner. Ett paket tofu. Ett paket blandade bönor och en aning chili. Slurp.

Pia

2024-08-24

Vilken söndagsprepp hör denna till?

Hanni

2023-08-06

Ok, inte finhackad, men tärnad i små bitar.

Hanna

2022-04-13

Näringsvärde per portion

Energi1208.2 KJ / 288 kCal
Fett23.1 g
Salt3.56 g
Kolhydrater13.9 g
Protein3.9 g

Testa liknande recept

Halloumigryta med aubergine och couscous
Betyg 4.6 av 5.
221 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Shakshuka med grönkål
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Soppgryta alla Famiglia
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad aubergine med vitlök- och citronglaze
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling- och auberginegryta
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Persisk lammgryta med grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga