Aubergine- och tomatgryta

10
4
Aubergine- och tomatgryta

Aubergine- och tomatgryta är en enkel vegetarisk gryta som gör sig bra med bröd, till ris, pasta eller varför inte med bönor? Grytan fungerar även bra som bas till andra grytor, soppor eller gratänger. Du gör den enkelt av aubergine, lök, krossade tomater och oregano.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Aubergine- och tomatgryta

Ingredienser

4-6
600 g
aubergine
1 msk
salt
2
bananschalottenlökar
1/2 - 1 dl
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 msk
torkad oregano
2
förp krossade tomater (à 390 g)
1 tsk
strösocker
ca 1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Shahzad

2021-02-21

Super god gryta. Jag hade ajvar i stället för tomatpuré i den. Typs : låt grytan putar längre än 20 minuter då blir den riktigt smakfull och mustig.

A-c

2021-02-07

Jättegott! Hade i lite chili också. Sen använde jag det i en lasagne med bladspenat, krossade tomater, oatley fraiche och vegansk ost.

Lotten

2021-01-11

Blääää

Testa liknande recept