Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Aji de Gallina är en smakrik peruansk kycklinggryta. Genom att koka kycklingen hel får den goda buljongen maximalt mustig smak. I originalreceptet kryddas grytan med den gula curry pasten aji amarilla, men det blir lika gott med thailändsk currypaste.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kycklingen i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt 1 msk salt (för 6 portioner).
  2. Skala och klyfta hälften av löken och lägg ner i kastrullen.
  3. Koka kycklingen tills köttet lossnar från benet, ca 1 timme.
  4. Skär bort kanterna på brödet och låt det ligga i blöt i grädden.
  5. Skala, dela och finhacka resterande lök och vitlök.
  6. Lyft upp kycklingen, sila och spara buljongen. 
  7. Plocka kycklingköttet från benen och skär i mindre bitar.
  8. Mixa brödblandningen med en stavmixer.
  9. Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt kyckling, brödblandningen och currypaste. Späd med 4 dl av buljongen (för 6 portioner) och låt koka ihop till en simmig sås, ca 5 minuter.
  10. Rör ner parmesanosten och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar (för 6 portioner). Avsluta med att strö över de hackade valnötterna.
  11. Till servering: Servera gärna kycklinggrytan med kokt ägg och ris.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde, kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt ostalternativ, kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: Uteslut ägget. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym. Kontrollera innehållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 hel kyckling
  • 2 gula lökar
  • 3 skivor vitt bröd
  • 3 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk röd currypaste
  • 125 g riven parmesanost
  • 100 g hackade valnötter
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • kokt ägg
  • ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4167 kJ / 996 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer