Kycklinggryta ”Aji de Gallina”

99
5
Kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Aji de Gallina är en smakrik peruansk kycklinggryta. Genom att koka kycklingen hel får den goda buljongen maximalt mustig smak. I originalreceptet kryddas grytan med den gula curry pasten aji amarilla, men det blir lika gott med thailändsk currypaste.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Ingredienser

6 portioner
1 hel kyckling
2 gula lökar
3 skivor vitt bröd
3 dl grädde
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 tsk röd currypaste
125 g riven parmesan
100 g hackade valnötter
salt och svartpeppar

Till servering

kokt ägg
ris

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde, kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt ostalternativ, kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: Uteslut ägget. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym. Kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentarer

Jennifer

2021-08-14

En absolut skam att lägga curry i en aji de gallina.

Aldo

2020-09-01

Skitgott blev det! Jag hällde i hälften Curry paste och hälften gurkmeja. Hälften parmesan också och inga nötter.

Ceasar

2020-05-26

Currypaste?...skulle nog inte kalla rätten för aji de gallina då😅

Näringsvärde per portion

Energi 4167 KJ / 996 kCal
Fett 58 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 61 g
Läs mer om näringsvärden