Kycklinggryta ”Aji de Gallina”
Aji de Gallina är en smakrik peruansk kycklinggryta. Genom att koka kycklingen hel får den goda buljongen maximalt mustig smak. I originalreceptet kryddas grytan med den gula curry pasten aji amarilla, men det blir lika gott med thailändsk currypaste.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
6 portioner
1 hel kyckling
2 gula lökar
3 skivor vitt bröd
3 dl grädde
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 tsk röd currypaste
125 g riven parmesan
100 g hackade valnötter
salt
svartpeppar
Till servering
kokt ägg
ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4167 KJ / 996 kCal
Fett58 g
Salt3.4 g
Kolhydrater57 g
Protein61 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Aji de gallina kan man inte lägga curry i då blir det något annat
Christin
2024-08-05En absolut skam att lägga curry i en aji de gallina.
Jennifer
2021-08-14Skitgott blev det! Jag hällde i hälften Curry paste och hälften gurkmeja. Hälften parmesan också och inga nötter.
Aldo
2020-09-01