Aji de Gallina är en smakrik peruansk kycklinggryta. Genom att koka kycklingen hel får den goda buljongen maximalt mustig smak. I originalreceptet kryddas grytan med den gula curry pasten aji amarilla, men det blir lika gott med thailändsk currypaste.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2014
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde, kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt ostalternativ, kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: Uteslut ägget. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym. Kontrollera innehållet i brödet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jennifer
2021-08-14En absolut skam att lägga curry i en aji de gallina.
Aldo
2020-09-01Skitgott blev det! Jag hällde i hälften Curry paste och hälften gurkmeja. Hälften parmesan också och inga nötter.
Ceasar
2020-05-26Currypaste?...skulle nog inte kalla rätten för aji de gallina då😅