Kycklingfilé med vitlökssås och klyftpotatis

12
1
Kycklingfilé med vitlökssås och klyftpotatis

Saftiga kycklingfiléer som fått marinera i smaker som honung får tillagas i ugn ihop med de delade potatisarna. Krämigheten i rätten får du av vitlökssåsen du enkelt svänger ihop på crème fraiche och pressad vitlök. Hacka upp lite gurka och sallad och du har middagen serverad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019

Kycklingfilé med vitlökssås och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g minutfilé av kyckling
75 g marinad (gärna smokey & honey)
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 isbergssallad
1 gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på marinaden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Skär kycklingen i små tärningar och trä på grillspett.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Ulrika

2020-06-21

Lättlagat och väldigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2351 KJ / 561 kCal
Fett 23 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 55 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden