Kycklingfilé med vitlökssås och klyftpotatis

11
1 Klimatsmart
Kycklingfilé med vitlökssås och klyftpotatis

Saftiga kycklingfiléer som fått marinera i smaker som honung får tillagas i ugn ihop med de delade potatisarna. Krämigheten i rätten får du av vitlökssåsen du enkelt svänger ihop på crème fraiche och pressad vitlök. Hacka upp lite gurka och sallad och du har middagen serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019

Kycklingfilé med vitlökssås och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g
minutfilé av kyckling
75 g
marinad (gärna smokey & honey)
900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
vitlöksklyfta
2 dl
crème fraiche
1/2
isbergssallad
1
gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på marinaden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Skär kycklingen i små tärningar och trä på grillspett.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Ulrika

6/21/2020

Lättlagat och väldigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2351 KJ / 561 kCal
Fett 23 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 55 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept