Kycklingfilé med vitlökssås och klyftpotatis
Saftiga kycklingfiléer som fått marinera i smaker som honung får tillagas i ugn ihop med de delade potatisarna. Krämigheten i rätten får du av vitlökssåsen du enkelt svänger ihop på crème fraiche och pressad vitlök. Hacka upp lite gurka och sallad och du har middagen serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g minutfilé av kyckling
75 g marinad (gärna smokey & honey)
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 isbergssallad
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2351 KJ / 561 kCal
Fett23 g
Salt1.5 g
Kolhydrater55 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt, gott, perfekt som fredagsmiddag! Vi använde creme fraiche med smak av vitlök och parmesan. Jättegott.
Nina
2024-03-22Lättlagat och väldigt gott!
Ulrika
2020-06-21