Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronmarinerad kycklingfilé

Intressant och smakrik citronmarinerad kycklingfilé, som kokas i vatten, med kryddig timjan och citron. En enkel marinad får du av kokspad, citron och olja. Marinera filéerna i två timmar. Suverän sås gör du av äggula, senap och en utsökt olja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa eventuellt kycklingfiléerna.
  2. Koka upp vatten, citronsaft, timjankvistar och salt i en traktörpanna.
  3. Lägg i kycklingfiléerna och låt sjuda under lock ca 10 min. Ta upp filéerna på ett fat så länge.
  4. Marinad: Blanda samman ingredienserna till marinaden och häll den över kycklingen. Låt stå kallt ca 2 tim.
  5. Sås: Rör äggulan kraftigt med senapen, gärna med elvisp. Tillsätt oljan under kraftig vispning. Späd med marinad till en krämig sås. Smaka av med salt.
  6. Servera kycklingfíléerna med sås, potatis och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 dl vatten
  • saften av 1/2 citron
  • 4 timjankvistar
  • 1 tsk salt
Marinad
  • 1/2 dl kokspad
  • 1/2 dl olja
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 tsk citronpeppar
Sås
  • 1 äggula
  • 1 msk fransk senap
  • 1/2 dl olja
  • 3 msk marinad
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info