Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Betyg 4.3 av 5.60 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt är den magnifika bjudrätten som passar utmärkt till fest eller vardag. Med ingredienser som kycklingfiléer, sambal oelek, soja, honung, sötpotatissallad och rivig ruccola blir rätten en smaksensation och fantastisk färgklick på middagsbordet!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk skalad finriven ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
2 msk olja
ca 500 g sötpotatis
3 palsternackor
salt
peppar
1 rödlök
1/2 kruka koriander
2 dl matyoghurt
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 påse rucola (à 65 g)

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Mycket gott och lättlagat.

    Berit

  • Gott och enkelt! Detta gör jag gärna igen. Passar bra om du vill rensa bland rotfrukterna hemma,jag slängde på det jag hade, helt perfekt! Glöm inte vitlök!!

    Charlotte

  • Galet lättlagat och galet gott!

    Malin

  • Detta var riktigt gott

    Ann-charlotte

  • Ska rotfrukterna vändas ned i yougurtblandningen? Ser inte ut så på bilden

    Jonas

    Hej Jonas! Det har du verkligen rätt i. Jag har skrivit om texten nu så att den passar bilden lite bättre. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Rotsakssalladen blev otroligt god, och ännu bättre dagen efter i lunchlådan! Jag använde kycklinglår med ben och lät dem gå i marinaden i ugnen i egen form, blev väldigt bra (och god sås på köpet).

    Karin

  • Jättegott! Gjorde det utan koriander då vi inte gillar det. Funkar utmärkt utan. Tog en pressad vitlöksklyfta i yoghurten.

    Annika

  • Supergott! Jag struntade i att blanda rotsakerna med såsen och serverade var för sig. Samt la till potatis för den i familjen som inte gillar övriga rotsaker.

    Carola

  • Fantastiskt goda smaker men jag körde rödlöken med grönsakerna i ugnen istället då jag inte mår bra på rå lök. Percentil kombo med kryddstark kyckling, grönsakerna och den milda såsen. Lagar rätten om och om igen.

    Jennie

  • Kanongott! Tog dock persilja istället för koriander. Och 2 msk sambal oelek. Det blir fler gånger!

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi1926 KJ / 460 kCal
Fett13 g
Salt2.9 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • BBQ bowl med rostad sötpotatis
    Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade rotfrukter med syrlig böncrème
    Betyg 4.3 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Örtlax med aioliyoghurt
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakad hel sötpotatis
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad