UNDER 30 MIN | Enkel

Kycklingfilé med potatisgratäng

Vi vill slå ett slag för det enkla här i livet! Den färdiga potatisgratängen kortar ner tillagningstiden på detta recept, utan att nalla på smakerna. Du äter den ihop med en ugnsstekt kyckling, och en sallad som smaksatts med pesto.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll upp potatisgratängen i en ugnsform och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Dela tomaterna och skär salladen i bitar. Skala och hacka löken. Blanda grönsakerna med peston.
  4. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  5. Lägg den i en ugnsform och sätt in mitt i ugnen ca 6 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 72°C.
  6. Servera kyckling och potatisgratäng med tomatsallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatisgratängen och i peston.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri potatisgratäng.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Strö gärna lite riven ost på gratängen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 350 g potatisgratäng
  • 250 g tomatmix
  • 1 hjärtsallad
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 burk pesto basilika (à 130 g)
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2806 kJ / 665 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept