Kycklingfilé med klyftpotatis och fänkålssallad
Nog för att kyckling och potatis inte är det mest nytänkande, men det har vi vägt upp i våra tillbehör! Kvällens middag serveras nämligen med en fänkålssallad som hyvlats tunt och blandats med citron, olivolja och gurkskivor. Bind ihop smakerna med en äpple- och currysås och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
1 fänkål
1/2 gurka
1/2 citron (saften)
1/2 msk olivolja
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
1/2 msk smör eller olja
230 ml äpple- och currysås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3230 KJ / 768 kCal
Fett52 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God middag där det var salladen som lyfte hela rätten. Enkel, fräsch och god.
Caroline
2021-03-11Fänkålssalladen var jättegod och väldigt fräsch, den lättade upp rätten. Såsen var en positiv överraskning, men det räckte med en liten klick, den kändes rätt tung och mäktig.
Jennie
2021-03-08