Kycklingfilé med klyftpotatis och fänkålssallad
Nog för att kyckling och potatis inte är det mest nytänkande, men det har vi vägt upp i våra tillbehör! Kvällens middag serveras nämligen med en fänkålssallad som hyvlats tunt och blandats med citron, olivolja och gurkskivor. Bind ihop smakerna med en äpple- och currysås och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri sås.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God middag där det var salladen som lyfte hela rätten. Enkel, fräsch och god.
Caroline
2021-03-11Fänkålssalladen var jättegod och väldigt fräsch, den lättade upp rätten. Såsen var en positiv överraskning, men det räckte med en liten klick, den kändes rätt tung och mäktig.
Jennie
2021-03-08