Fänkålsfritters med löjrom och smetana
Inled festmiddagen, eller nyårsmenyn, men frasiga fritters. En klassiker på nytt sätt där vi blandar riven fänkål med potatis och steker riktigt krispigt. Servera med löjrom och smetana, en tjock, syrad grädde som påminner om crème fraiche. Ljuvliga smaker!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
4 portioner
250 g fast potatis
1 fänkål (à 200 g)
1 ägg
1 dl riven parmesan
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
3 msk olivolja
1 rödlök
1 dl smetana (eller crème fraiche)
80 g löjrom
parmesanflarn
Gör så här
Dagen före festen
Ca 30 minuter före servering
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1434 KJ / 343 kCal
Fett24 g
Salt1.8 g
Kolhydrater14 g
Protein16 g
Kommentarer
Väldigt goda!
Pernilla
2021-12-31Funkar jättefint att laga i våffeljärn, blir dessutom riktigt vackert.
Carina
2021-09-25Krispigt och gott
Elisabet
2016-01-07