Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fänkålsfritters med löjrom och smetana

Inled festmiddagen, eller nyårsmenyn, men frasiga fritters. En klassiker på nytt sätt där vi blandar riven fänkål med potatis och steker riktigt krispigt. Servera med löjrom och smetana, en tjock, syrad grädde som påminner om crème fraiche. Ljuvliga smaker!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Dagen före festen

  1. Skala potatisen. Plocka bort dillen från fänkålen, spara den i kylskåp.
  2. Riv potatis och fänkål på den grova sidan av rivjärnet. Pressa ut vätskan och lägg rivet i en bunke.
  3. Blanda ner ägg, parmesan, salt och peppar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka i smeten till 8 plättar (för 4 port) och platta till/tryck ut. Stek dem frasiga, 2-3 minuter per sida.
  5. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylskåp.

Ca 30 minuter före servering

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala, dela och finhacka löken.
  3. Lägg frittersen på en bakpappersklädd plåt, ställ in i ugnen. Värm ca 10 minuter.
  4. Lägg frittersen på tallrikar. Toppa med smetana, löjrom, hackad lök, fänkålsdill och ev. hyvlad parmesan.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.

Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche, Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g fast potatis
  • 1 fänkål (à 200 g)
  • 1 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 dl smetana (eller crème fraiche)
  • 80 g löjrom
  • parmesanflarn
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1434 kJ / 343 kCal