Fänkålsfritters med löjrom och smetana

241
6
Fänkålsfritters med löjrom och smetana

Inled festmiddagen, eller nyårsmenyn, men frasiga fritters. En klassiker på nytt sätt där vi blandar riven fänkål med potatis och steker riktigt krispigt. Servera med löjrom och smetana, en tjock, syrad grädde som påminner om crème fraiche. Ljuvliga smaker!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Fänkålsfritters med löjrom och smetana

Ingredienser

4 portioner
250 g fast potatis
1 fänkål (à 200 g)
1 ägg
1 dl riven parmesan
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
3 msk olivolja
1 rödlök
1 dl smetana (eller crème fraiche)
80 g löjrom
parmesanflarn

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.

Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche, Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Dagen före festen
Ca 30 minuter före servering

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

241

Kommentarer

Pernilla

2021-12-31

Väldigt goda!

Carina

2021-09-25

Funkar jättefint att laga i våffeljärn, blir dessutom riktigt vackert.

Elisabet

2016-01-07

Krispigt och gott

Näringsvärde per portion

Energi 1434 KJ / 343 kCal
Fett 24 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 14 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden