Salsa med fänkål, gurka och dill

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Salsa med fänkål, gurka och dill

Kombination fänkål och gurka gör denna fräscha salsa extra krispig. Salsan är otroligt god att servera till fisk och skaldjur av olika slag med sin dilliga smak. Ett tips är att ha i lite kapris för extra piff och pikant sälta. Bjud som tillbehör – varför inte på kräftskivan?

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Salsa med fänkål, gurka och dill

Ingredienser

4 portioner
250 g fänkål
200 g gurka
1/2 - 1 grön chilifrukt (t ex jalapeño)
1 dl finskuren dill
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi724 KJ / 173 kCal
Fett14 g
Salt1.03 g
Kolhydrater6 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Krispig crudité
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Aniskryddad fiskbullslåda med sötsyrliga grönsaker
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ugnsbakad fänkål med chilifrukt och honung
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gurka och fänkål i dijon
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fänkål med oliver och blodapelsin
Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lax med limedressing och wasabigrönsaker
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad