UNDER 30 MIN | Enkel

Salsa med fänkål, gurka och dill

Kombination fänkål och gurka gör denna fräscha salsa extra krispig. Salsan är otroligt god att servera till fisk och skaldjur av olika slag med sin dilliga smak. Ett tips är att ha i lite kapris för extra piff och pikant sälta. Bjud som tillbehör – varför inte på kräftskivan?

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär fänkålen fint. Skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 
  2. Lägg fänkål, gurka, chili och dill i en skål. Blanda med citronjuice och olja. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g fänkål
  • 200 g gurka
  • 1/2 - 1 grön chilifrukt (t ex jalapeño)
  • 1 dl finskuren dill
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm nymalen svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 724 kJ / 173 kCal