Salsa med fänkål, gurka och dill

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Salsa med fänkål, gurka och dill

Kombination fänkål och gurka gör denna fräscha salsa extra krispig. Salsan är otroligt god att servera till fisk och skaldjur av olika slag med sin dilliga smak. Ett tips är att ha i lite kapris för extra piff och pikant sälta. Bjud som tillbehör – varför inte på kräftskivan?

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Salsa med fänkål, gurka och dill

Ingredienser

4 portioner
250 g  fänkål
200 g  gurka
1/2 - 1   grön chilifrukt (t ex jalapeño)
1 dl  finskuren dill
1 msk  färskpressad citronjuice
2 msk  olivolja
1 krm  salt
1/2 krm  nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi724 KJ / 173 kCal
Fett14 g
Salt1.03 g
Kolhydrater6 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad fänkål med chilifrukt och honung
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fänkål med oliver och blodapelsin
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råkost med kallpressad rapsolja
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad entrecôte med chimichurri och ensalata verde
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fänkålssting- Juice med smak av fänkål och gurka
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Asiatisk fänkålssallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga