UNDER 30 MIN | Medel

Asiatisk fänkålssallad

Den lakritssmakande fänkålen blandas med fräsch salladslök och chilihet gochujangpasta. Syran till marinaden kommer från lime och sesamoljan sätter fin smak tillsammans med koriandern. Fänkålssalladen, med asiatiska toner, passar extra bra till en poké bowl.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj fänkålen. Skiva fänkålen mycket tunt på en mandolin.
  2. Ansa och skölj salladslöken. Skiva salladslöken fint på snedden.
  3. Pressa saften från limen. Blanda limesaft, gochujangpasta, olja och sesamolja. Smaka av med salt.
  4. Blanda fänkål och salladslök med marinaden. Lägg upp i en skål. Plocka koriander och lägg ovanpå fänkålen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i gouchujangpastan.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut gouchujangpasta och välj sriracha.

Tips

Servera den asiatiska fänkålssalladen som en del av en poké bowl.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fänkål (à ca 250 g)
  • 2 salladslök
  • saften av 2 lime (2 lime motsvarar ca 4 msk saft)
  • 4 tsk gochujangpasta eller srirachasås
  • 4 msk olja
  • 2 tsk sesamolja
  • salt
  • 1 kruka koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 754 kJ / 180 kCal