Kycklingfilé med gratäng och paprikasallad

6
2
Kycklingfilé med gratäng och paprikasallad

Man borde verkligen äta gratäng oftare! Här är den också busenkel att laga, då du endast behöver värma den. Stek kycklingfiléer och gör en fräsch paprikasallad till. Snabbt, gott och enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Kycklingfilé med gratäng och paprikasallad

Ingredienser

2 portioner
400 g
potatisgratäng (gärna med fänkål)
350 g
majskycklingbröst
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
1
spetspaprika
250 g
körsbärstomater
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)
1 tsk
rödvinsvinäger
1 tsk
olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatisgratängen.
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Stek en krossad vitlöksklyfta tillsammans med kycklingen för mera smak.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Lis

2021-01-19

väl enkelt och traditionellt för att köpa i en kasse

Birgit

2021-01-18

Mycket gott och lättat göra ordning

Näringsvärde per portion

Energi 2508 KJ / 602 kCal
Fett 32 g
Salt 4 g
Kolhydrater 30 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept