Kycklingfilé med gratäng och paprikasallad
Man borde verkligen äta gratäng oftare! Här är den också busenkel att laga, då du endast behöver värma den. Stek kycklingfiléer och gör en fräsch paprikasallad till. Snabbt, gott och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Ingredienser
2 portioner
400 g potatisgratäng (gärna med fänkål)
350 g majskycklingbröst
1 tsk olja
salt
peppar
1 spetspaprika
250 g körsbärstomater
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2508 KJ / 602 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater30 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
väl enkelt och traditionellt för att köpa i en kasse
Lis
2021-01-19Mycket gott och lättat göra ordning
Birgit
2021-01-18