Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingpanna med svarta bönor

En ljuvlig kycklingpanna med svarta bönor som du snabbt kan blanda ihop. Några torkade aprikoser eller russin ger en härlig söt ton som passar utmärkt med bönorna och kycklingstrimlorna. Servera med till exempel quinoa.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär grönsakerna i lika stora bitar. Strimla aprikoserna.
  2. Hetta upp olivolja i en stor panna och bryn kycklingstrimlorna så de får fin färg runtom. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Bryn grönsakerna lätt och lägg tillbaka kycklingen. Tillsätt aprikoserna, krydda och häll i tomaterna. Låt det puttra i 5-6 minuter. Smaka av med spiskummin, koriander, salt och peppar och servera med fullkornsbulgur, quinoa, ris eller potatis.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris, potatis, quinoa eller glutenfri cous cous att servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten squash
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 7 torkade aprikoser (eller russin)
  • 350 g strimlad kyckling (färdigpaketerad eller strimlad bröst-/lårfilé)
  • 1 tsk olja till stekning
  • 1 burk svarta bönor (à ca 400 g)
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Till servering
  • fullkornsbulgur, quinoa, ris eller potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1797 kJ / 427 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer