Kycklingpanna med svarta bönor
En ljuvlig kycklingpanna med svarta bönor som du snabbt kan blanda ihop. Några torkade aprikoser eller russin ger en härlig söt ton som passar utmärkt med bönorna och kycklingstrimlorna. Servera med till exempel quinoa.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 liten squash
1 rödlök
1 gul paprika
6 - 7 torkade aprikoser (eller russin)
350 g strimlad kyckling (färdigpaketerad eller strimlad bröst-/lårfilé)
1 tsk olja till stekning
1 burk svarta bönor (à ca 400 g)
500 g krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
flingsalt
nymalen svartpeppar
Till servering
fullkornsbulgur, quinoa, ris eller potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1797 KJ / 427 kCal
Kommentarer
I beskrivningen står inte att man ska hälla i de svarta bönorna.
Eva
2022-03-03Hej Eva! Hoppsan, det hade visst missats. Men nu har vi uppdaterat receptet med bönorna. Tack för att du hörde av dig så vi kunde rätta till receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-03-07Jättegott! Dubblade kryddorna och serverade med havreris. Kycklingen stektes vid sidan om så att rätten passade till oss som föredrar veggo också 😉. Tillbehör: picklad rödlök och turkisk yoghurt. 👍
Cecilia
2021-09-27Har bara gjort den citrondressade råkostsalladen. Åt den till stekt lax. Jättegod, syrlig, vackra färger.
Susanna
2010-04-24