Kycklingfilé med fetaostyoghurt
Om det är något som slår kyckling så är det kyckling ihop med en krämig fetaostyoghurt! Den gör du enkelt genom att smula lite fetaost ner i matyoghurten, och smaksätta med vitlök. Stek upp kycklingen, koka lite bulgur, och du har nu kvällens middag färdig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021
Ingredienser
4 portioner
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
1/2 vitlöksklyfta
peppar
4 port matvete eller annat gryn
1 gurka
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
1 msk olja
salt
1/2 tsk paprikapulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2305 KJ / 553 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite torftigt!
Malin
2021-02-01Jättegod och lättlagad. Barnen älskade.
Magnus
2021-01-27