Fetaomelett och haricot vertssallad med dinkel matvete

En krämig fetaomelett som serveras med en tilltalande sallad av dinkel matvete och milda haricots verts blandade med en dressing av matlagningsyoghurt och basilikablad. Omeletten får extra smak av honung och lite timjan. Servera med ett fullkornsbröd.

Ingredienser
4 portioner
200 g fetaost
2 msk kallpressad rapsolja
2 tsk honung
1 tsk timjan
4 ägg
3 msk mjölk
1 krm svartpeppar
Ljummen sallad
2 dl dinkel matvete
2 dl matlagningsyoghurt
10 basilikablad
200 g haricot vert
salt och peppar
För alla
Gör mjölkproteinfri: Välj bort fetaosten och byt ut mjölken mot soja-, ris eller havrebaserad dryck. Välj Sour Supreme (innehåller soja) istället för mat yoghurt.
Gör glutenfri: Byt ut dinkeln mot röda linser.
Gör laktosfri/laktosreducerad: Gör en vinaigrettedressing med olja och balsamicovinäger samt använd laktosfri mjölk till omeletten.
Gör så här
Tips
Har du en pastakastrull med sköljinsats kan du använda den för att ångkoka dina grönsaker. Häll i så mycket vatten så att det inte täcker botten på insatsen. Låt koka upp, lägg i grönsakerna och lägg på lock. Grönsakerna blir perfekt krispiga och ångkokade.
Har du lagat receptet?
Kommentarer