Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fetaomelett och haricot vertssallad med dinkel matvete

En krämig fetaomelett som serveras med en tilltalande sallad av dinkel matvete och milda haricots verts blandade med en dressing av matlagningsyoghurt och basilikablad. Omeletten får extra smak av honung och lite timjan. Servera med ett fullkornsbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Ta en stekpanna med ugnssäkert handtag. Häll i rapsoljan och smula i fetaosten jämnt över botten. Låt osten värmas och häll över honungen och strö över timjan.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll över. Sänk värmen och låt stå kvar på plattan i 5-8 minuter. Ställ in hela pannan i ugnen i 20 minuter så att den reser sig och får färg.
  4. Koka dinkelgrynen enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Blanda yoghurt med strimlad basilika, salt och peppar.
  6. Koka bönorna mjuka i lättsaltat vatten (se Tips). Blanda bönor, gryn och dressing.
  7. Servera omeletten med salladen och gott fullkornbröd.

För alla

Gör mjölkproteinfri: Välj bort fetaosten och byt ut mjölken mot soja-, ris eller havrebaserad dryck. Välj Sour Supreme (innehåller soja) istället för mat yoghurt.
Gör glutenfri: Byt ut dinkeln mot röda linser.
Gör laktosfri/laktosreducerad: Gör en vinaigrettedressing med olja och balsamicovinäger samt använd laktosfri mjölk till omeletten.

Tips

Har du en pastakastrull med sköljinsats kan du använda den för att ångkoka dina grönsaker. Häll i så mycket vatten så att det inte täcker botten på insatsen. Låt koka upp, lägg i grönsakerna och lägg på lock. Grönsakerna blir perfekt krispiga och ångkokade.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g fetaost
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk timjan
  • 4 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 1 krm svartpeppar
Ljummen sallad
  • 2 dl dinkel matvete
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 10 basilikablad
  • 200 g haricot vert
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?