Kycklingfilé med dillmarinerad gurka och paprika
Middag på bordet under 30 minuter! Tunna kycklingfiléer är snabbstekt middagsmat. En fräsch sallad med dillmarinerad gurka och grillad paprika på burk går också fort att fixa och med värmd färdig potatisgratäng så tar det inte lång stund innan alla kan sitta tills bords.
Ingredienser
4 portioner
800 g potatisgratäng eller rotfruktsgratäng
Marinerad gurka
1 gurka
1 kruka dill
1/2 citron
2 grillade paprikor
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Kyckling
4 tvådelade kycklingfiléer
2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2246 KJ / 534 kCal
Fett29 g
Salt3.6 g
Kolhydrater27 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
5/5 möjliga poäng från oss. Smaskens.. Vi serverade med hasselbackspotatis med vitlökssmör. och sen körde vi inte grillade paprikor,utan gjorde enligt receptet, förutom grillad paprikorna så skar vi bara de i små bitar som i en vanlig sallad men receptet följde vi..
Ronja
2017-11-08