Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kycklingfilé med dillmarinerad gurka och paprika

Middag på bordet under 30 minuter! Tunna kycklingfiléer är snabbstekt middagsmat. En fräsch sallad med dillmarinerad gurka och grillad paprika på burk går också fort att fixa och med värmd färdig potatisgratäng så tar det inte lång stund innan alla kan sitta tills bords.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinerad gurka: Skala, dela och kärna ur gurkan och skär den i centimeterstora kuber. Hacka dillen. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Skär paprikan i tärningar.
  2. Blanda gurka, paprika, dill, citronskal och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Kyckling: Salta och peppra kycklingen.  Stek dem i oljan i en stekpanna tills innertemperaturen är 72°C.
  4. Till servering: Servera kycklingen med gratäng och den marinerade gurkan.

För alla

Kontrollera innehållet i gratängen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka
  • 1 kruka dill
  • 1/2 citron
  • 2 grillade paprikor
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Kyckling
  • 4 tvådelade kycklingfiléer
  • 2 msk olja
Till servering
  • potatis- och rotfruktsgratäng
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1941 kJ / 463 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB