Kycklingfilé med dillmarinerad gurka och paprika

4
1
Kycklingfilé med dillmarinerad gurka och paprika

Middag på bordet under 30 minuter! Tunna kycklingfiléer är snabbstekt middagsmat. En fräsch sallad med dillmarinerad gurka och grillad paprika på burk går också fort att fixa och med värmd färdig potatisgratäng så tar det inte lång stund innan alla kan sitta tills bords.

Skriv ut
Kycklingfilé med dillmarinerad gurka och paprika

Ingredienser

4 portioner
1
gurka
1
kruka dill
1/2
citron
2
grillade paprikor
2 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar

Kyckling

4
tvådelade kycklingfiléer
2 msk
olja

Till servering

potatis- och rotfruktsgratäng

För alla

Kontrollera innehållet i gratängen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Ronja

2017-11-08

5/5 möjliga poäng från oss. Smaskens.. Vi serverade med hasselbackspotatis med vitlökssmör. och sen körde vi inte grillade paprikor,utan gjorde enligt receptet, förutom grillad paprikorna så skar vi bara de i små bitar som i en vanlig sallad men receptet följde vi..

Näringsvärde per portion

Energi 1941 KJ / 463 kCal
Fett 26 g
Salt 3.85 g
Kolhydrater 20 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept