Getostfylld kycklingfilé med potatisgratäng
Väl omtyckt fågelrätt med fantastiska kombinationer av krämig getost och salt parmaskinka. Fyll kycklingen med röran av getost, basilika, tomater och peppar. Kycklingfiléerna lindas sedan in i parmaskinka och försteks i olja innan de ugnsbakas.
Ingredienser
4 portioner
4 soltorkade tomater
4 kycklingfiléer (4 kycklingfiléer motsvarar ca 600 g)
1/2 dl basilikablad
100 g getost
1 krm peppar
4 skivor parmaskinka
1 msk olja
1/2 tsk salt
Tillbehör
färdig potatisgratäng
ev tomatsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. tomatsallad.
Energi2805 KJ / 672 kCal
Fett36 g
Salt4.31 g
Kolhydrater31 g
Protein54 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En favoriträtt hos oss, men har bytt ut fetaosten mot mozzarella och serverar oftast ris eller pasta och en mustig tomatsås till.
Emelie
2015-03-05Lättlagat vardagslyx mums
Lennart
2009-04-11Jättegott, bytte ut hela kycklingfiléer mot skivad filé, rullade in fyllningen och virade rullarna med parmaskinka, ganska smala remsor. Ingen förstekning utan direkt in i ugnen.
Veronica
2008-12-01