Kycklingfilé med avokadosalsa
En salsa med lite hetta är precis vad denna kycklingfilé behöver. Rotfrukterna tillagas i ugnen medan kycklingen bryns. Även den åker in i ugnen, och du har nu tid för att svänga ihop din avokadosalsa. Pressa i vitlök, krydda med chilipulver, och vänd runt det gröna köttet ihop med små tomattärningar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
2 morötter
1 rödlök
1 msk rapsolja
salt
peppar
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 förp färsk basilika (à 20 g)
Salsa
2 avokador
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 krm chilipulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2107 KJ / 503 kCal
Fett23 g
Salt1.3 g
Kolhydrater35 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kycklingen blev lite torr, ska prova kycklinglårfilé nästa gång. Avokadosalsan var fantastiskt gott!
Mitra
2024-03-08Rotfrukterna behöver mer än 10 min. Annars gott!
Magnus
2021-04-08