Kycklingfilé med äpple och curryröra
En himmelsk rätt av kycklingfilé med äpple- och curryröra. Den spännande röran tillreds av ingredienser som tärnat äpple och lök som fräses tillsammans med curryn, en perfekt kombination av smaker. När fräset svalnat blandas det med gräddfil och blir ett perfekt tillbehör till kycklingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 rödlök
1 äpple
2 msk olja
1 msk curry
640 g kycklingfiléer
salt
peppar
1 1/2 dl gräddfil
1 påse fryst broccoli (à 425 g)
1/2 ask kryddkrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2087 KJ / 501 kCal
Fett13.4 g
Salt2 g
Kolhydrater45.9 g
Protein44.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi älskar curry i vår familj och detta var fantastiskt gott. Nästa gång tänker vi förfina med ist för gräddfil ha vispgrädde och hälla över med broccoli i botten skivad kycklingfilé ovanpå äpple o löken blandad med vispad grädde och toppa med parmesan o skjuts in i ugnen
Marianne
2023-12-05En rätt där curryröran lyfte hela rätten,
Eva
2015-06-03Gott och enkelt. Vi tyckte currysåsen vart för stark men vi använde bara mera gräddfil, sen räckte inte en halv påse broccoli. Barnen valde färdig mangorajasås istället för currysås.
Maria
2015-05-31