Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kebabspett i pitabröd med rostad paprika och auberginedip

Fullständig måltid i ett bröd! Nöt- eller lammfärskebab kryddad med paprika, curry och vitlök. Kebabspetten serveras med smaklig auberginedip i pitabröd. Dipen kan även användas till grönsaksstavar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Halvera auberginen på längden. Skär skåror på snittytan. Krydda med salt och peppar. Ringla över hälften av olivoljan. Lägg auberginhalvorna i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Gröp ur auberginköttet ur skalet med en sked. Låt det svalna.
  3. Skölj och kärna ur paprikorna. Skär varje paprika i fyra delar. Lägg dem på en plåt och ringla över olivoljan, krydda med salt och peppar. Sätt in dem mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Blanda färsen med skalad, hackad vitlök och kryddorna. Forma färsen till avlånga "korvar" och trä upp på spett. Lägg dem på en plåt och stek dem mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
  5. Blanda auberginmassan med yoghurt, salt och peppar.
  6. Servera kebaben i pitabröd med auberginedip och rostad paprika.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölk.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för matyoghurt.

Tips

Använd också dippen till grönsaksstavar!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine
  • 4 msk olivolja
  • 6 paprikor
  • 600 g nöt eller lammfärs
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl matyoghurt
  • pitabröd
Lägg till i inköpslistan