Kebabspett i pitabröd med rostad paprika och auberginedip

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Kebabspett i pitabröd med rostad paprika och auberginedip

Fullständig måltid i ett bröd! Nöt- eller lammfärskebab kryddad med paprika, curry och vitlök. Kebabspetten serveras med smaklig auberginedip i pitabröd. Dipen kan även användas till grönsaksstavar.

Kebabspett i pitabröd med rostad paprika och auberginedip

Ingredienser

4 portioner
1   aubergine
4 msk  olivolja
6   paprikor
600 g  nöt eller lammfärs
2   klyftor vitlök
2 tsk  paprikapulver
2 tsk  curry
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 dl  matyoghurt
pitabröd

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölk.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för matyoghurt.

Gör så här

Tips

Använd också dippen till grönsaksstavar!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Gott men hade behövt mer krydda!

Joline

2019-04-03

var gott då mina tvillingar njöt av den måltiden!!

Marianne

2007-10-11

Testa liknande recept

Lammkebab i pita med rödbetor och getost
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammfärsspett med libanesisk grönsaksgryta
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad lammkebab
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtiga färsjärpar med apelsinsallad i pitabröd
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falafel med avokadosallad och vitlökssås
Betyg 3.6 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lammkotletter, merguez och paprikor
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga