Chilikyckling med pak choi och sesammajonnäs

13
2
Chilikyckling med pak choi och sesammajonnäs

Asieninspirerad kycklingrätt som får smaklökarna att vattnas. Kycklingen får smak av en glaze kryddad med chili ancho mulato, ingefära och vitlök. Serveras med sesammajonnäs och härligt grönsaksfräs.

Chilikyckling med pak choi och sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner
250 g frysta sojabönor

Glaze

2 torkade chili ancho mulato
2 dl vatten
3 vitlöksklyftor
3 msk olja
3 msk flytande honung
2 msk japansk soja
2 tsk malen ingefära

Kyckling

4 kycklingfiléer
1 msk smör
salt och svartpeppar

Sesammajonnäs

4 msk sesamfrön
2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se länk under steg 7)
1 tsk sesamolja

Grönsaker

3 morötter
3 pak choi
12 medelstora shiitakesvampar eller champinjoner
3 msk olja

Till garnering

1 ask kryddkrasse
gärna 2 msk svarta sesamfrön

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per portion, med rapsolja, majonnäs 80% fett samt garnering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Helena

2020-05-30

Toppen! Bytte ut en del av majonnäsen till creme fraiche. Det blev bra.

Oscar

2020-05-29

Det stavas Choi inte soi

Redaktionen ICAse

2020-05-29

Hej Oscar! Tack för din kommentar och du har helt rätt. Vi har nu ändrat stavningen på pak choi. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3928 KJ / 940 kCal
Fett 72.9 g
Salt 2 g
Kolhydrater 27.1 g
Protein 41.9 g
Läs mer om näringsvärden