Chilikyckling med pak choi och sesammajonnäs
Asieninspirerad kycklingrätt som får smaklökarna att vattnas. Kycklingen får smak av en glaze kryddad med chili ancho mulato, ingefära och vitlök. Serveras med sesammajonnäs och härligt grönsaksfräs.
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta sojabönor
Glaze
2 torkade chili ancho mulato
2 dl vatten
3 vitlöksklyftor
3 msk olja
3 msk flytande honung
2 msk japansk soja
2 tsk malen ingefära
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk smör
salt
svartpeppar
Sesammajonnäs
4 msk sesamfrön
2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se länk under steg 7)
1 tsk sesamolja
Grönsaker
3 morötter
3 pak choi
12 medelstora shiitakesvampar eller champinjoner
3 msk olja
Till garnering
1 ask kryddkrasse
gärna 2 msk svarta sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion, med rapsolja, majonnäs 80% fett samt garnering.
Energi3928 KJ / 940 kCal
Fett72.9 g
Salt2 g
Kolhydrater27.1 g
Protein41.9 g
Kommentarer
Toppen! Bytte ut en del av majonnäsen till creme fraiche. Det blev bra.
Helena
2020-05-30Det stavas Choi inte soi
Oscar
2020-05-29Hej Oscar! Tack för din kommentar och du har helt rätt. Vi har nu ändrat stavningen på pak choi. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-29